top of page

Eljött az IDŐ - a Nemzetközi Online Tánc Flashmob premierje

2021.04.21-e van, a Föld napja! Erről a napról már írtam egy korábbi bejegyzésemben is. Olvasd el ezt is!


Most kicsit bővebben is elmondom, hogy miért is fontos ez a nap.


A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, a tavasz kezdetén. Kitalálója John McConnell. 1989-ben Kaliforniában megalakult a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont, akik a világ minden országába hírlevelet küldtek ki, hogy a föld lakossága együtt ünnepelje a Föld napját április 22-én. 2013 óta a Google minden évben animált logóval emlékezik meg erről a napról.


2021-ben a ReconnAction mozgalom is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Első akciónk a Nemzetközi Online Tánc Flashmob, mely a Boldogság Világnapján indult útjára. Azóta eltelt bő egy hónap és a táncos akció bejárta a világot. Micheal Jackson ikonikus dalára a Heal the world-re táncoltak Argentínában, Spanyolországban (Mallorca), Kolumbiában, az Egyesült Arab Emírségekben (Dubai), Olaszországban (Milánó), Finnországban és persze Magyarországon is.


A felhívás plakátja


Az egy hónapos akciót a klímavédelem jegyében szerveztük meg a ReconnAction csapatával. A táncmozdulatokat Keresztes-Bolla Anita, mentálhigiénés szakember, klímanagykövet, női mentor és Varga Csenge Boglárka, énekes-táncos színész, a Budapesti Operettszínház tagja állították össze.

A flashmob tutorial videója


A résztvevők egyenként elkészítették meghitt, megszokott környezetükben a kidolgozott koreográfia alapján saját tánc videóikat. Nagyon sok inspiráló és profi videó készült el.


A beküldött videókból egy összevágott videó készült, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a klímavédelem fontosságára, tenni egymásért és a bolygóért, tenni a természetért, otthonunkért a Földért. Tenni egy tánccal, mely kifejezi, hogy fontos számunkra a békés és fenntartható együttélés egymással és a Földdel. Már rég eljött az a pont, amikor szüksége van Földünknek és a jövő generációinak a MI segítségünkre. MI egy közös tánccal kezdtük!


közel 50 videó....

80 perc tánc...

több, mint 100 fő...

3 táncegyüttes...

7 ország - Argentína, Spanyolország (Mallorca), Kolumbia, Egyesült Arab Emírségek (Dubai), Olaszország (Milánó), Finnország, Magyarország...


és 1 összeszerkesztett Flashmob videó.


Ezúton is szeretnénk megköszönni kiemelkedő támogatóinknak a sok segítséget, inspirációt:

  • ECOLIFE Magazin

  • Budapest Klub

  • World Peace Initiative

  • Ditor S.E., Budapest

  • Crystal Fitness S.E., Várpalota

  • Cirill Táncstúdió, Oroszlány

Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a videó!



Tetszett a videó? Netán felismerted benne magadat? Lájkold, oszd meg, hogy az egész világ láthassa és inspirálódhasson!


Legközelebbi akciónkról Facebook oldalamon, a ReconnAction Facebook oldalán és a ReconnAction Youtube csatornáján számolunk be!


Várlak szeretettel!

Keresztes-Bolla Anita és a ReconnAction csapata

Mentálhigiénés szakember, klímanagykövet, női mentor



coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction


18 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page