Eljött az IDŐ - a Nemzetközi Online Tánc Flashmob premierje

2021.04.21-e van, a Föld napja! Erről a napról már írtam egy korábbi bejegyzésemben is. Olvasd el ezt is!


Most kicsit bővebben is elmondom, hogy miért is fontos ez a nap.


A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, a tavasz kezdetén. Kitalálója John McConnell. 1989-ben Kaliforniában megalakult a Föld Napja Nemzetközi Hírközpont, akik a világ minden országába hírlevelet küldtek ki, hogy a föld lakossága együtt ünnepelje a Föld napját április 22-én. 2013 óta a Google minden évben animált logóval emlékezik meg erről a napról.


2021-ben a ReconnAction mozgalom is csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez. Első akciónk a Nemzetközi Online Tánc Flashmob, mely a Boldogság Világnapján indult útjára. Azóta eltelt bő egy hónap és a táncos akció bejárta a világot. Micheal Jackson ikonikus dalára a Heal the world-re táncoltak Argentínában, Spanyolországban (Mallorca), Kolumbiában, az Egyesült Arab Emírségekben (Dubai), Olaszországban (Milánó), Finnországban és persze Magyarországon is.


A felhívás plakátja


Az egy hónapos akciót a klímavédelem jegyében szerveztük meg a ReconnAction csapatával. A táncmozdulatokat Keresztes-Bolla Anita, mentálhigiénés szakember, klímanagykövet, női mentor és Varga Csenge Boglárka, énekes-táncos színész, a Budapesti Operettszínház tagja állították össze.

A flashmob tutorial videója


A résztvevők egyenként elkészítették meghitt, megszokott környezetükben a kidolgozott koreográfia alapján saját tánc videóikat. Nagyon sok inspiráló és profi videó készült el.


A beküldött videókból egy összevágott videó készült, mellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a klímavédelem fontosságára, tenni egymásért és a bolygóért, tenni a természetért, otthonunkért a Földért. Tenni egy tánccal, mely kifejezi, hogy fontos számunkra a békés és fenntartható együttélés egymással és a Földdel. Már rég eljött az a pont, amikor szüksége van Földünknek és a jövő generációinak a MI segítségünkre. MI egy közös tánccal kezdtük!


közel 50 videó....

80 perc tánc...

több, mint 100 fő...

3 táncegyüttes...

7 ország - Argentína, Spanyolország (Mallorca), Kolumbia, Egyesült Arab Emírségek (Dubai), Olaszország (Milánó), Finnország, Magyarország...


és 1 összeszerkesztett Flashmob videó.


Ezúton is szeretnénk megköszönni kiemelkedő támogatóinknak a sok segítséget, inspirációt:

  • ECOLIFE Magazin

  • Budapest Klub

  • World Peace Initiative

  • Ditor S.E., Budapest

  • Crystal Fitness S.E., Várpalota

  • Cirill Táncstúdió, Oroszlány

Nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a videó!Tetszett a videó? Netán felismerted benne magadat? Lájkold, oszd meg, hogy az egész világ láthassa és inspirálódhasson!


Legközelebbi akciónkról Facebook oldalamon, a ReconnAction Facebook oldalán és a ReconnAction Youtube csatornáján számolunk be!


Várlak szeretettel!

Keresztes-Bolla Anita és a ReconnAction csapata

Mentálhigiénés szakember, klímanagykövet, női mentor

coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction

7 megtekintés0 hozzászólás