top of page

Tiniknek, fiatal felnőtteknek.

Elindulni az életben. Mit is jelent ez? Mit is jelent ez 14 évesen és/vagy 18 évesen? Lehetünk-e pályakezdők 24, 28, 30, 35 vagy akár 40 évesen? 


Mindannyian egy igaz utat keresünk, ami mi vagyunk. Amiben jól vagyunk és szívesen dolgozunk benne. És sokszor olyan nehéz azt megtalálni, évek mennek rá. Görcsösen keressük, hogy mi lehet az, és valahogy a fókusz is rossz.


A mai világ sem könnyít a helyzeten, hiszen olyan sok lehetőséget kínál, szinte elvész benne az ember és már kész is a kapunyitási pánik, ami eltarthat 18-tól akár 35 éves korig is, ami aztán egyszer csak szinte szorosan összetalálkozik a kapuzárási pánikkal, s aztán csak pislogunk, hogy hol futott el mellettem az élet. 

certificate-with-ribbon-bow-books.jpg

Mit kellett volna az iskolának és a családi háttérnek megadnia a sikeres pályakezdéshez?

01/

Hogy tisztában légy milyen képességeid, készségeid vannak, melyekben jó vagy. Hogy hogyan érdemes azokat csiszolnod, fejlesztened, hogy aztán meg is tudj belőlük élni később.

03/

Hogy milyen tevékenységek azok melyekben el tudsz  mélyülni, kreatív,  konstruktív vagy. Hogy tudd milyen tevékenységek okoznak örömet. Milyen célokért vagy képes küzdeni, elhivatottan tűzön-vízen keresztülmenni.

05/

Megküzdőkészséget és alkalmazkodókészséget. Nem minden jön egyből. Nem minden sikerül egyből. A kudarcokat bírni kell, ha hosszútávú boldogságot építünk. A megküzdésnek és alkalmazkodókészségnek is ki kell tudni alakulnia még fiatal felnőttkorban, hogy könnyebben lehessen venni az élet akadályait.

07/

Konfliktuskezelési technikákat, érzelmi és asszertív kommunikációs eszközöket.

02/

Önbizalmat, önértékelést, önbecsülést és önegyüttérzést (4-Ö)

04/

Önismeretet. – Ismerni a viselkedésedet, hogy az milyen hatással van rád és környezetedre. Ismerni érzelmi világodat, hogy hogyan tudd kezelni, bírni és kontrollálni érzelmeidet, kordában tartani gondolataidat.. Ismerni szükségleteinket, vágyainkat, és képessé válni arra, hogy megvalósítsuk őket.

06/

Érzelmi és mentális tudatosságot. Az érzelmi és mentális egészség nélkülözhetetlen a józan jelenlétre emberi kapcsolataink során. Kell a jó kapcsolat önmagunkkal ahhoz, hogy aztán kapcsolatainkban is jól legyünk. Ezt gyakorolni kell.

Ha úgy érzed bármelyikben jó lenne fejlődni, tisztábban látni 16 éves vagy vagy 24, vagy 32 vagy épp 42 keress meg bátran, mindig meg lehet találni azt az irányt, ami új pályára tesz vagy olyan pályára állít, amiben otthon érzed magad végre.


Valójában minden pálya jó lehet, illetve rengeteg pálya jó lehet neked. Bárhol megtalálhatjuk a helyünket a világban. Igazán az a kérdés, hogy önmagunkkal milyen viszonyt ápolunk, hogy érezzük magunkat a bőrünkben, meg van-e bennünk a képesség arra, hogy újra-és újra felálljunk és legfőképpen meg van-e a képesség bennünk a felelősségvállalásra, a fejlődésre,a rugalmasságra, sokszor akár a megelégedésre is. A sikerhez az önreflexión át vezet az út.

Mit ad neked a pályakezdő mentorálás?

Megtalálhatod a helyed világban

Fejlődik az önbizalmad, önértékelésed, önbecsülésed, önegyüttérzésed

Fejlődik a kommunikációd, sikeresebben kezeled a kapcsolataidat

Letisztul a kép, hogy mi motivál téged igazán

Sikerül döntést hozni, priorizálni, hogy el tudd engedni, ami nem fontos, és kivilágosodjon előtted az, ami viszont az.

Sikerül realizálni a képességeidet, és így sikerül reális célokat kitűzni álmodozás helyett. A reális célokból garantált sikerélményed születhet, növelve ezzel az önbizalmadat.

Az álmoknak van helyük. Csak meg kell nekik ásni az alapot.


A konzultáció személyesen, kellemes környezetben Vácon (35 perc Budapesttől) a Body & Mind stúdióban, választhatóan a természetben vagy online zajlik.

Keress bizalommal , ha látni szeretnéd merre tovább.

Szeretettel,
Anita

 

Pályakezdők mentorálása

bottom of page