top of page

Gyors és hatékony segítség a hétköznapokban!

1 óra 10 500 Ft
 • Ha éppen csak elakadtál, de nem tudod kivel megbeszélni

 • Ha nem tudod, hogyan dönts egy jelenlegi , fontos élethelyzetedben

 • Ha válás, szakítás, haláleset után jól esne egy támogató kéz, akivel könnyebb elviselni a fájdalmat, gyászt, érzelmi terheket

 • Ha érzelmi nagytakarításra van szükséged

 • Ha csak kibeszélnéd, ami éppen nyomaszt

 

 

Mi, emberek csak akkor működünk jól, ha érezzük a másokkal való kapcsolódást, és az ezzel járó biztonságérzetet. Gyerekként, tiniként, fiatal felnőttként, felnőttként, szépkorúként szükségünk van arra, hogy megtapasztaljuk, valaki szeret minket, elfogad minket, és tudja rólunk, hogy a legjobbat tesszük, amit csak épp tenni tudunk vagyis bízik bennünk! Ennek az elfogadásnak, szeretetnek az érzése segít nekünk jó irányban haladni, kibontakozni. A bizalom csodákra képes. Ha megkapjuk a bizalmat, szárnyakat is kapunk általa.

 

Senki sem tud egy nehéz hátizsákkal örökre megbotlások nélkül, egészségesen menetelni. Mindannyian rengeteg feszültséget hordozunk a mindennapokból, és régről, a gyerekkorunkból. Velünk születetten a sírás, a nevetés, az érzelmek megélése és feldolgozása által tisztul meg a szervezetünk ezektől a felesleges, minket hátráltató feszültségektől. Ám mivel olyan kultúrában élünk, ami ezeket a viselkedéseket félreérti, és mindenáron meg akarja akadályozni, arra kényszerülünk, hogy a nehéz érzéseinkkel és a belőlük fakadó feszültséggel jóval tovább együtt éljünk, mint az egészséges. S így van ez gyerekkorunktól kezdve, így növünk fel és így lépünk át a felnőtt világ kapuján és így próbálunk kapcsolatokat managelni és fenntartani. Szinte lehetetlen vállalkozás. Egy rendszeres és alapos „érzelmi nagytakarítás” után sokkal frissebb aggyal és szívvel tudunk jelen lenni a mindennapjainkban.

 

Ilyen érzelmi nagytakarítás, egy pár alkalmas mentálhigiénés segítő beszélgetés is. Úgy is hívhatnám: meghallgató beszélgetés.

Mint meghallgató:

 • szeretettel, melegséggel, nyitottan fordulok feléd

 • csak te rád figyelek, csak téged hallgatlak, nem szólok közbe, az a 60 perc, a te órád

 • biztosítalak a figyelmemről és, hogy teljes elfogadásban vagy általam

 • nem adok tanácsot

 • nem ítélkezem

 • nem mondom meg a tutit

 • nem kritizállak

 • kiépítem számodra a bizalmi légkört

 • teljes titoktartás kötelez! Ami köztünk elhangzik, az tőlem soha nem kerül ki.

keresztes_bolla_anita_05_edited.jpg

Mint beszélő:

 • Nyugodtan hangosítsd ki a gondolataidat, érzéseidet! Hagyd, hogy sorban kibukjanak belőled a gondolatok!

  Semminek nem kell megfelelj. Nem kell, hogy értelmes, számomra érthető történetté álljanak össze! Ez a te időd!

  Én pedig figyelek rád és meghallgatlak.

woman-cleaning-house.jpg

A mentálhigiénés meghallgató beszélgetés tehát olyan módszer, amely segít tisztázni az összekuszálódott érzelmi szálakat és problémákat bennünk a kibeszélés által.

Az érzelmeket nehéz szavakba önteni. Az üléseken segítek meg- és újrafogalmazni ezeket az érzelmeket, segítek, hogy ki tudd magadból beszélni a problémákat. Ha már tisztáztuk az aktuálisan legfontosabb megoldandó életterületeidet, segítek, hogy el tudj távolodni a problémádtól, és könnyebben saját megoldásra juthass.

 

 

Amiben segíteni tudok:

1.

Önismereti kérdések

4.

Krízisek (válás, gyász)

2.

Személyes fejlődés

5.

Útkeresés az életben

3.

Konfliktus helyzetek kezelése (munkahelyi, párkapcsolati, családi)

6.

Önbizalom és önbecsülés hiánya

7.

bármi, ami számodra fontos és életvezetési problémába ütköztél vele kapcsolatban

A mentálhigiénés meghallgató beszélgetés személyesen, kellemes környezetben Vácon ( 35 perc Budapesttől) a Body & Mind stúdióban, választhatóan a természetben vagy online zajlik.

 

 

Keress bizalommal bármilyen témában, bármilyen céllal. Hidd el van megoldás.

 

Szeretettel,

 Anita

Mentálhigiénés meghallgató beszélgetés

Fontos megjegyzés! A mentálhigiénés meghallgató beszélgetés nem csak a nehézségekről szól! Gyakran arra van szükségünk, hogy hosszan ízlelgethessük, ami jó.

 

Érdemes ezeket az örömöket „dédelgetni”, magunkba inni, hagyni, hogy ami jó, igazán átjárja a lelkünket és az életünket. Így épül és mélyül el a biztonságérzetünk, és az a képességünk, hogy utána megküzdjünk azzal, ami nehéz.

Amikor két felnőtt (vagy egy támogató csoport keretében több felnőtt) ilyen módon meghallgatja egymást, csodák történnek. Addig megoldhatatlan helyzetekre megoldást találunk, addig elviselhetetlen dolgokat még akár  élvezni is kezdünk. pl. külön töltött idő a párunktól. Energiát találunk magunkban addig lehetetlennek vélt dolgokra.

Mi tehát a mentálhigiénés meghallgató beszélgetés?

 

bottom of page