top of page

Rajzod többet árul el rólad, mint gondolnád!

90 perc 15 000 Ft + 10 000 Ft rajzelemzés

Amikor az önismereti útra lépünk, mert már elég az újra és újra megfutott ugyanolyan körökből és már jó lenne tisztábban látni a képet, akkor ki-ki keres magának olyan szimpatikus eszközöket, módszereket, amelyekkel közelebb kerülhet ehhez a tisztább képhez.

 

A művészetterápia neked való, ha:
 

1.

Jobban meg szeretnéd érteni, hogy mi miért történik körülötted.

3.

A hétköznapok során felgyülemlett feszültséget, stresszt szeretnéd levezetni, feldolgozni.

5.

Szeretnéd megtalálni a kulcsot a saját boldogságodhoz.

7.

Szeretsz alkotni és benne vagy abban, hogy itt nem kell semminek sem megfelelj. Nem kell az alkotásodnak semmilyennek sem lennie, a művészetterápia lényege, hogy csak élvezd a folyamatot, az alkotást és flowba kerülj azzal, amit éppen csinálsz. 

2.

Jobban meg szeretnéd ismerni belső világodat, mély, igaz önmagadat, szükségleteidet, igényeidet és azt, hogy mindezeket, hogyan juttasd kifejezésre, építsd bele mindennapi szokásaidba, életviteledbe.

4.

Szeretnéd rendezni magadon belül az érzelmi kavalkádot, ami sokszor eluralkodik benned, feletted.

6.

Lelki egyensúlyra törekszel.

8.

Szeretnéd felszabadítani az alkotói, kreatív erőd. Illetve, ha az alkotásod, kreativitásod újra megélésén keresztül szeretnél felszabadulni és egy kiteljesedettebb életet élni.

dirty-coloured-palette-paint.jpg
top-view-artist-painting-with-brush-palette.jpg

Mitől igazán hatékony a művészetterápiás önismereti konzultáció?

  • Az alkotásod után kezedbe kapsz egy 2-4 oldalas rajzelemzést 

Minden kép önarckép. A rajz őszinte. A rajzok rejtett üzeneteket hordoznak. Minden rajz és alkotás elmondja a legfontosabbakat készítőjéről és segít abban, hogy jobban megismerd  magad, jobb döntéseket hozz az életeddel kapcsolatban.

A rajzelemzés egy külön tudományterülethez tartozik, amelynek "hivatalos" megnevezése: képi kifejezéspszichológia.

BÁRMIT IS RAJZOLJ, RÓLAD SZÓL, TÉGED ÁBRÁZOL!

A legkisebb firkák, mozdulatok is a személyiséget fejezik ki. Jóval több információt rejtenek, mint azt valaha sejtetted volna! Ez azt jelenti, hogy olyan tartalmak is belekerülhetnek egy alkotásba, melyeknek a rajzoló nincs tudatában. Kétféle tartalomra kell itt gondolni:

 

1. TUDATTALAN tartalmak:

Mindazok a tartalmak melyek születéstől kezdve raktározódnak bennünk. Elfojtások, elhárító mechanizmusok, projekciók, ismétlődő sémáink stb. Ezek ott vannak velünk és bennünk, és láthatatlanul irányítanak bennünket, érzéseinket, gondolatainkat, döntéseinket. Amíg nincsenek felszínre hozva, azaz tudatosítva, addig uralkodnak felettünk, ’élvezik’ az irányítást. Ez a robotpilóta üzemmód.
A rajzelemzés és művészetterápia segítségével nyakon csípjük és láthatóvá tesszük őket, hogy aztán a mindennapi, tudatos énrészünk visszaszerezze felettük az irányítást és egy igaz,önazonos önmagunkat élhessük. Folyamatos reagálás helyett, a kezünkbe kerül életünk irányítása.

 

2. Személyiségvonások, vágyak, szükségletek:

Mindazok a személyiségtartalmak, melyek elfojtásaink, megfelelni akarásunk végett láthatatlanok maradtak mindezidáig.
Fontos meglátni, előhívni őket és megengedni a működésüket, mert csak velük együtt élheted meg a felszabadult, önazonos énedet, aki már nem követel, nem veszekszik, nem védekezik, nem menekül, hanem határokat húz, kiáll önmagáért, miközben szeretetben marad.

  • A rajzelemzés után készül számodra egy személyre szóló meditáció

Az alkotásod, a rajzod az elemzés által eleven képpé éled. Megelevenednek emlékképek, személyek, szimbólumok az életedből, múltadból, jelenedből. Mindig csak azok elevenednek meg, azokat fested, alkotod meg, ami éppen a legjelentősebb az előrejutásod szempontjából. 

A tudattalanod mindig azokat a tartalmakat jeleníti meg a kezed által, amelyek éppen számodra a legfontosabb üzeneteket hordozzák ahhoz, hogy boldogabb életet élhess.

A legjelentősebb képekből egy vezetett meditációt alkotok meg a számodra, ami a belső világodba visz, a megelevenedett képbe, az alkotásodba, mintha egy 3D-s mozifilmbe repülnél. Ezen utazás során találkozol szüleiddel, családtagjaiddal, szimbólumképbe bújtatott érzelmekkel (pl. sárkány, sasmadár, útrakelő hajó, fa stb.) melyekkel találkoznod kell ahhoz, hogy felszabadulhass a gátlások, félelmek, önkorlátozó mechanizmusok alól. Bevezetlek a saját világodba, ahol átírunk emlékeket, gyógyítunk képeket, majd kincseket, megoldásokat hozunk ki onnan, a mindennapjaid világába.

Miért hatásos a vezetett meditáció?

A képgyártás, a kontempláció, imagináció, vezetett meditáció az idegrendszerre ugyanúgy hat vissza, mint egy emlékkép vagy egy kép, ami éppen most váltott ki belőled erős érzelmi impulzusokat.
Hatékony mert a képek hatására az idegrendszerünk érzelmeket generál, melyek korábbi nehéz emlékeket, fájdalmas tapasztalatokat, akár traumákat ezáltal képes felülírni, átkeretezni, gyógyítani, az érzelmi töltetet átszínezni, módosítani.

A művészetterápiás önismereti konzultáció rajzelemzéssel és személyre szóló meditációval 90 perces folyamat.

A minimum tanácsolt alkalom szám: 4, amely mellett javasolt a 4-6 feldolgozást segítő, egyéni konzultáció is. 

Így egy művészetterápiás folyamat közel 3-4 hónapig tart.


A konzultáció személyesen, kellemes környezetben Vácon (35 perc Budapesttől) a Body & Mind stúdióban, választhatóan a természetben vagy online zajlik.

Keress bizalommal bármilyen témában, bármilyen céllal. Hidd el van megoldás.

Szeretettel,

Anita
 

Művészetterápiás önismereti konzultáció 
rajzelemzéssel és személyre szóló meditációval

Mi történik a művészetterápiás folyamat során?

Egy alkotást kell majd készíts. Az alkotási technika pedig egyéni folyamattól függ. Nálam minden személyre szabott és teljesen egyéni folyamat, így mindenkinél más lesz éppen a fontos, más-más technikák kerülnek előtérbe. Az alkotás lehet festmény, rajz, kollázs, montázs, akár még agyagozás is. A festés pl. az érzelmi világban, a tudattalan lelki tartományaiban való elmélyülést segíti, a rajzolás, agyagozás, montázskészítés pedig a gyakorlatiasságban segít, a realitás talajára való visszahelyezkedést, a valósággal való kapcsolatot erősíti, a jelenben levést segíti elő. 

Az alkotást egy egyéni konzultáció előzi meg, mikor feltérképezzük közösen, hogy melyek azok a legfontosabb életterületek, melyekkel egyébként is foglalkozni szeretnél és útmutatásra volna szükséged bennük. Innen indul el egy 4-6-10 alkalmas folyamat, mely során nem minden alkalommal történik alkotás. Sokszor előfordul, hogy 60 perces egyéni konzultációt tartunk (melyről itt olvashatsz) és egyéb eszközöket vetünk be a tisztább kép elérésének érdekében. (Sématerápiás tesztek, önismereti tesztek stb.)
 

bottom of page