top of page

Te is egy stabil, boldog életre vágysz?

Frissítve: 2021. ápr. 5.



Láttál már házat stabil alap nélkül? És fát, gyökerek nélkül? Valójában az se nem ház, se nem fa volt már, igaz?


A világon mindennek szüksége van erős, megtartó alapzatra, amelyre bármit rá lehet építeni. Így lehet kiegyensúlyozott gyermeket nevelni, s így lehet tartós, fenntartható kapcsolatokat is működtetni. Az elsődleges kapcsolat pedig önmagunkkal van, s a legfontosabb, hogy saját magunkkal épüljön fel egy megbízható, megtartó kapcsolatunk.



Mit is jelent ez?




Önbizalmat. Egészséges önbizalmat, hitet és önértékelést. Nem egocentrikus magamutogatást, hanem magabiztos jelenlétet a világban.

Ez a legstabilabb alap, amire ember építheti az életét. A bizalom. Önbizalom. Bízás az életben.


Sajnos sokan vagyunk, akik valós önbizalom híján vagyunk a világban, nem ismerjük saját értékeinket, saját jóravalóságunkat, így sokszor éljük meg a kiszolgáltatottság, tehetetlenség érzését másokkal szemben, akik pedig erősebben képviselik önmagukat hozzánk képest.

Természetesen azért mert erősebb, akár erőszakosabb a viselkedése valakinek, attól még nem egyértelmű, hogy egészségesebb az önbizalma. Sőt. Épp csak jobban fél a megsemmisüléstől mint te.


Tudd, az egészséges önbizalom határozott, de békés!


Meglepő tény tehát, hogy egészséges önbizalom, Én- EGO, szükséges ahhoz, hogy aztán egészséges kapcsolatokat tudjunk működtetni, s egyre együttműködőbbek tudjunk lenni környezetünkkel és közösségeinkkel is.

Sokan beszélnek erről, de mit is jelent ez a gyakorlatban?



Megtanulod az érzelmeidet, reakcióidat. Tudod, hogy mitől dühödsz fel, mitől érzel boldogságot. Megtanulod, hogy kitől láttad sokat mások hibáztatását (anyától, apától, nagyszülőtől?), kitől tanultál meg az apró dolgoknak is örülni. Megtanulod az érzelmeidet szabályozni, érteni, irányítani.

S miközben tanulod magad, kerülsz közelebb egyre az önelfogadáshoz, egy békés , felszabadult állapothoz, amiben nem kell védekezni, sem támadni többé, mert elfogadod, hogy MOST itt tartasz és csak egyre jobb lehetsz, ha ezen az úton jársz tovább.

Így belenyugszol a pillanatba, miközben tudod, hogy neked mi fontos, mik a határaid, ki-meddig jöhet, s az már nem tölt el lelkiiesmertfurdalással, ha valakinek NEM-et mondasz. Mert szeretetben vagy, s a másikat is szereted. Bírod, hogy megharagudjanak rád, azaz konfliktustűrésben vagy, miközben készen állsz a másikhoz bármikor újra kapcsolódni. Ez az út, pedig az önismeret útja.


Sorolhatnám még. És fogom is.


Addig is vigyázz magadra, s gyere a #2021aTeéved ingyenes 4 alkalmas tréningre, ahova itt tudsz csatlakozni:



Szeretettel,





coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction







73 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page