top of page

Csak egy tánc!

Frissítve: 2021. ápr. 5.

Neked mit jelent a tánc? Egy kellemes estet a barátnőkkel? Szórakozást? Kikapcsolódást? Önkifejezést? Stresszoldást?


Bármit is jelentsen neked, a tánc az öröm és a testi felfrissülés egyik legjobb módja.


A tánc egy olyan önkifejezési forma, amellyel az érzelmeinket, lelki folyamatainkat fogalmazhatjuk meg önmagunk és mások számára. Egész történeteket mesélhetünk el csak a testünkkel. Számos válfaja, stílusa alakult ki az évezredek során. Kezdetekben az Isteneknek, a Föld Anyának a tánc művészetével mondtunk hálát, kértük a segítségüket. Így fejeztük ki érzelmeinket a transzcendes világ felé és így éltünk meg igazán közösségi élményeket. Az együtt táncolás olyan eksztatikus állapotot hoz létre, ahol az 'egység élmény, a mind összetartozunk és egymás testvérei vagyunk' érzései nem kérdés többé.

A táncot nem mondhatjuk csak emberi találmánynak, sok állatfaj használja ezt a kifejezésmódot. A méhek méhtáncot járnak, amikor a kaptárba visszatérő méh ritmikus táncával elmeséli társainak, hogy milyen táplálékot talált és merre. Illetve más állatfajok a vonzódásukat fejezik ki táncukkal, említhetjük itt a násztáncot.


A tánc a női lélek számára gyógyír, annak mindenféle problémájára. Lelki és testi felszabadulás! Egy ősi mondás szerint, ha a nők jól vannak, jól van a Föld is. Az, hogy hogyan érjük el, hogy Mi NŐK jól legyünk, az saját magunkon múlik. Egy biztos, tennünk kell azért, hogy egyre jobban legyünk és ezáltal a Föld állapota is javuljon! Ezért is hoztuk létre a ReconnAction beszélgetés-sorozatunkat. Célunk, hogy a beszélgetéseken keresztül minél közelebb kerüljünk olyan megoldásokhoz amelyek szolgálják emberi jóllétünket, kapcsolati boldogságunkat és egyúttal a természeten, a Földön is segítünk!


A beszélgetés-sorozat következő részében Varga Csenge Boglárka, énekes-táncos színésszel, a Budapesti Operettszínház tagjával beszélgetünk a tánc, a művészet és az önkifejezés erejéről.


Időpont: 2021.03.25, csütörtök 15 óra


A beszélgetések visszanézhetőek a ReconnAction Youtube csatornáján is.


Bogival közösen egy Nemzetközi Online Táncflashmobon is dolgozunk. A felhíváshoz, a közös online tánchoz bárki csatlakozhat, aki szeretne valami igazán jót, egyedit és különlegeset tenni magáért, másokért és a Földért.


CSAK EGY TÁNC!


A jelentkezés 03.20-án indult a Boldogság világnapján.

A premier 04.22-én, a FÖLD napján lesz.

A videókapt április 11-ig várjuk!

A részletekről és a tánclépésekről innen tájékozódhatsz!



Várlak szeretettel!

Keresztes-Bolla Anita

Mentálhigiénés szakember, női mentor, klímanagykövet, művészetterápiás coach


coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction

33 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page