top of page

Miben segíthet a várandósság ideje alatt egy dúla?

Frissítve: 2022. máj. 23.

A várandóság egy olyan állapot, amit minden leendő édesanya, sőt leendő édesapa is másként él meg. Nincs két egyforma terhesség. Erről azok a szülők sokat tudnának mesélni, akik a harmadik vagy negyedik gyermeküket várják.

Anyává válni egy olyan lehetőség egy nő életében, mely visszavonhatatlanul megváltoztatja addigi életét, sokkal bölcsebbnek és erősebbnek kell lennie. További életének minden percében anyaként fog gondolkodni, cselekedni, mindig keresi a lehetőségeket, hogy mitől lesz a gyermeke élete jobb és kiegyensúlyozott.


Biztos te is elgondolkodtál már azon, hogy a terhesség ideje alatt, – akár most, vagy a későbbiekben – milyen jó lenne egy olyan személy, akivel meg tudsz osztani olyan gondolatokat, amiket másnak nem biztos, hogy elmondanál. Akár technikai kérdésekről legyen szó (mi történik a szülés alatt, után), vagy lelki kérdéseket szeretnél megbeszélni (szülés utáni depresszió).


A dúla ezt a személyt testesíti meg.

Aki ott van veled, azokban a pillanatokban, amikor szükséged van a szakmai kiegészítésre és segítségre.

A dúla végigkísér a várandóság teljes ideje alatt.

Teljes érzelmi támaszt nyújt a vajúdás, a szülés és a szülés utáni órákban is.

Megteremti a leendő édesanya és édesapa közti harmóniát, felkészíti őket, hogy be tudják fogadni az új családtagot.

A dúla felkészíti a leendő édesanyát a szülésre, előkészíti a fájdalomcsillapítást, melynek minden feltételét együtt átbeszélik.

A szülésutáni depresszió nagyon komoly pszichológiai megterhelés az édesanyának és az újszülöttnek is. Nem kell, hogy egyedül küzdj meg ezzel, a dúla ebben is segít, hogy fel tudd dolgozni ezt a magas fokú stresszt és megfelelést, ami a szülés után támad.

A dúla rendelkezésedre áll otthon és a szülőszobában is.

Ha szükséged van egy szülési tervre, hogy biztos legyél a folyamatokban és te magad is átlásd a teljes időtartamot, a dúla ebben is segít.

Az információgyűjtés ugyanúgy a dúla feladata is, mint a leendő szülőknek. A dúla szakmai szemmel látja ezeket az információkat, azonban érthető módon adja át, hogy a kismama nyugodtan készülhessen fel a szülésre.


Mint szakképzett dúla segíteni tudok neked, hogy a várandóságod, a szülésed és a szülésutáni hónapok is örömteli pillanatok legyenek. Ne érezd magad egyedül, ott leszek veled, mint szakember, nővér, barátnő.


Szolgáltatásomról bővebben honlapomon olvashatsz.


Kérdésed van? Küldj e-mailt vagy hívj telefonon!


Szeretettel!


Keresztes-Bolla Anita

Mentálhigiénés szakember, művészetterápiás coach, női mentor, párkapcsolati tanácsadó, klímanagykövet, kulturális antropologus



coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction, dúla



13 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page