top of page

Egészségünk záloga - A női testvériség megélése életünkben

Frissítve: 2021. ápr. 5.

Bár mára kevesünknek adatik meg, tudnunk kell arról, hogy a női testvériségünk megélése, túlélésünk egyik legfontosabb alapja. Ha van, életünkben szárnyalhatunk, ha nincs, nagy hiánynak vagyunk az elszenvedői.Saját történet


Évekig azt hittem, - így is nőttem föl, hisz mindenhol ezt láttam- a nőnek a társa, párja, férje legyen a mindene. Legyen barát, bizalmas, szerető, biztonságot nyújtó társ, s az az ember is, akivel szórakozhatok. Valahogy a világ is ezt sugallta, hogy olyan férfit kell találni, akiben minden meg van. S aztán boldogan élünk, míg meg nem halunk. Így hát a párkapcsolatom első éveiben szerettem is volna meglelni a páromban, ezt a Mindent IS!, de természetesen nem találtam meg. Ezt elégedetlenség, sok fájdalmas pillanat, s veszekedés követett, míg nem a több éves önismereti munka eredményeként ráeszméltem, hogy irreális dolgokat várok el, tévhitet kergetek, s nekem végtére is valami teljesen más hiányzik az életemből.


Addigra, mire évek teltek el így, nem volt egy bizalmas női barátom sem. Barátom sok volt, de akit igazán közel engedek magamhoz, olyan egy sem. Olyan, akinek mindent el merek mondani szégyen és mentegetődzés nélkül.


S aztán közel engedtem egyet, akivel mindent el kezdtünk megbeszélni, kibeszélni, megtárgyalni. Kölcsönös elfogadásban, figyelésben részesítettük egymást, s az életünk egy kiemelt szereplőjeként kezdtünk tekinteni a másikra. Tudatos döntés volt ez. Mindketten hagytuk, hogy végre valaki meglássa igazi arcunkat, tökéletlen személyiségünket, sebzettségeinket, sérülékenységünket, emberi hibáinkat, s közben kitártuk a szívünk, amin keresztül beáramlott a bizalom, a megtartás, a ’nem vagyok egyedül ’ megtartó ereje. A legfontosabb érzés mind közül pedig ez volt :


" ÚGY AHOGY VAGYOK, ELFOGADHATÓ ÉS SZERETHETŐ VAGYOK. NEM KELL SEM TÖBBNEK, SEM KEVESEBBNEK LENNEM, MERT ÍGY IS ELÉG AZ, AKI MOST VAGYOK. "

Szépen lassan olyan kötelék lett közöttünk, ami életmentő lett mindkettőnk számára.


Azóta pedig női önismereti csoportokat vezetek, Alkotó Királynők címmel, hogy minél több nő megismerje ezt a megtartó erőt, ezt a nők számára legfontosabb érzelmi biztonságot jelentő építő követ, amit a mai életmódunk, kultúránk, s a mindennapi rohanás elfelejtetett velünk.Mi nők másképp vagyunk bekötve, mint a férfiak


Miért is mondtam el mindezt? Mert szeretném, hogy minél több nőnek legyen mentőöve mikor nehéz neki. Szeretném, ha minél több boldog nő lenne a világban, s ezáltal boldog párkapcsolatok és családok születhessenek, amelyekben bátran, felelősséggel nevelhetjük gyermekeinket.


Nőként elengedhetetlen tudnunk, hogy a férfi és a nő teljes mértékben különböznek egymástól. Igen. Tényleg. Nem csak kívülről, belülről is. Én sem hittem el, míg nem a rózsaszín fátyol le nem hullott a szememről. De bizony, ők tényleg mások! Máshogy kapcsolódnak, más számukra az elsődlegesen fontos egy kapcsolatban, a nőtől mást várnak el, mint alapesetben mi tőlük. Az agyuk teljesen másképp van huzalozva, mint a miénk. Baj esetén is teljesen másképp reagálunk. Más hormonok indulnak el stressz idején a szervezeteinkben, s mások öröm idején. Biológiailag más szükségletekkel jöttünk a világra, s, ha Nőként boldog életet akarunk élni, akkor ezekről tudnunk, tanulnunk szükséges. Ezekről a biológiai különbségekről egy következő cikkben írok.


Megtisztel, ha követitek az írásaimat.


Vigyázzatok magatokra,


Szeretettel,
coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction105 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page