top of page

Alkoss és légy jobban!

Frissítve: 2021. ápr. 5.


Az alkotás önsegítő szerepe

A művészetterápia egy remek eszköz saját belső világunk megértéséhez, érzelmeink feldolgozásához, a bennünk felgyülemlett feszültség és stressz levezetéséhez, saját boldogságunk megtalálásához.

Az alkotás során szimbólumokon, képeken, színeken keresztül kapcsolódunk újra önmagunkhoz.


Az alkotói folyamat, miközben festünk, rajzolunk, alkotunk, egy újrakapcsolódás egy rég elfeledett világgal magunkonbelül.

A művészetterápia mottója: Az alkotói vágy bennünk él, mindenki önmaga életének a művésze.

A művészetterápia célja a természet rendjére és belső világunkra hangolódva megőrizni egészségünket vagy épp elősegíteni testi-lelki gyógyulásunkat.


Hatására hallhatóvá válnak számunkra a lelkünk mélyéről érkező "üzenetek", amelyek egyszerre hozhatnak változást, újjászületést és harmóniát, s velük együtt új örömöket és célokat életünkbe.


A módszerrel a lelki egyensúly megteremtésén dolgozunk.


A színek, a formák amelyek szabadon születnek, semmi külső elvárás vagy megfelelés nélkül, olyanok együtt, mint egy jó emésztői folyamat, amiben a test, lélek és szellem egyszerre fellélegezhet.



A kész alkotások olyanok, mint egy-egy álom. Megfejthető, dekódolható üzeneteket hordoznak az alkotó számára. A belső világ tolmácsolása az alkotáselemzés, rajzelemzés, hasonlóan működik, mint az álomfejtés.

Az alkotáselemzés, rajzelemzés során üzenetet közvetítünk az alkotó nem tudatos világából a tudatos énje felé.

Eszközt és megoldást kap az alkotó, hogy hogyan tegyen tovább az életében.


Egy-egy alkotás, festmény, rajz üzenet magadtól magadnak.

Az alkotáselemő feladata, vagyis az enyém, hogy tolmácsoljam neked ezt az üzenetet. Ez az üzenet általában az, amire lelked, szíved mélyén igazán vágysz, csak a sok önkorlátozó mechanizmus miatt mégsem teszed.


Ha pedig egy-egy alkotáselemzésen túl még máshol is kipróbálnád magad, megismernéd jobban nőiséged, javítanál mostani élethelyzeteden, akkor jelentkezz a márciusban induló Alkotó Királynők női önismereti csoportba.


Várlak szeretettel minden programomon,









Felhasznált irodalom: Antalfai Márta: Alkotás és kibontakozás


coaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction


170 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page