top of page

10+1 lépés a női boldogsághoz

Frissítve: 2021. ápr. 5.

Mindenki örülne, sőt akár hajlandó lenne sokat is fizetni azért, ha valaki végre biztosan megmondaná mit is kell tennie pontosan ahhoz, hogy boldog lehessen az életében.

Ezért járunk mi nők annyian látóhoz, jóshoz, kineziológushoz, családállításra és egyéb spirituális, ezoterikus körökbe, hogy válaszokat, de leginkább megoldásokat kapjunk bajainkra.


10+1 megoldást gyűjtöttem össze neked, mely - nagyon úgy néz ki-, a tíz legfontosabb kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy érzelmileg kiegyensúlyozott, boldog nő lehess. Csupán tíz lépés. Nem sok, igaz? ;)Kulcs a női boldogsághoz 10+1 lépésben


1. Megismerem önmagam: mit, miért csinálok, csináltam. Megértem a múltamat, családi mintáimat, viselkedésemet, érzéseimet, gondolataimat, hozott döntéseimet. Megtanulok kívülről nézni önmagamra, viselkedésemre. Mindezt egy objektív szemüveggel teszem. Felismerem min kell változtassak. Döntök. Változtatok. Felismerem belső erőforrásaimat. Kapcsolódom igaz önmagamhoz. Újrateremtem önmagam. Egyensúlyteremtés a régi én és az új, igaz én között.


Mindezt nem a látótól várom. Nem is a családállítástól. Nem is csupán könyvekből. Őszinte szembenézésre van szükség. Önismereti folyamatokat, konzultációkat, programokat, workshopokat keresek a neten, ami nem egy-egy alkalom, hanem hosszabb kísérés. Egy-egy alkalom nem fogja a több évtized alatt felépített szerepszemélyiséget, maszkot, álarcot lebontani rólunk. A megújuláshoz idő kell. Adj magadnak időt és lehetőséget. Fektess magadba.


2. Együttérzek magammal: Szeretetből, elfogadásból kapcsolódom magamhoz. Magamat épp úgy megértem, mint másokat. A hibákból tanulok, nem ostorozom magam. Én is ember vagyok. Nem kerülök áldozatszerepbe. Nem mondok le magamról. Megtanulok Nem-et mondani, miközben szeretetben maradok a másikkal.

Mi nők nagyon jók vagyunk abban, hogy mindenkivel együtt tudunk érezni, csak saját magunkkal nem, vagy csak nagyon nehezen. Mit is jelent ez? Ha hibázunk, valami nem úgy sikerül, nem úgy jönnek össze a dolgok, akkor cifrábbnál cifrább szavakkal, gondolatokkal vagyunk képesek illetni magunkat. Ezek a gondolatok, hangok a fejünkben valójában nem segítenek bennünket, nem visznek előrébb és igencsak távol kerülünk attól az élettől amit élni szeretnénk. A boldogsághoz az önegyüttérzésen, önbecsülésen, önértékelésen, önbizalmon keresztül vezet út.Hallgasd meg kérlek Brene Brown-tól, A sebezhetőség ereje című TED-előadást , amiben pont erről a megengedésről esik szó önmagunkkal kapcsolatban.
3. Női és férfi tulajdonságaimat, árnyékénemet megismerem, harmonizálom őket magamban.


Vajon miről is szól ez a harmonizálás? Mindannyiunkban ott rejtőznek tudattalan női és férfi minőségeink. A jungi pszichológiában a nőknél ezt hívjuk animusznak, a férfiaknál animának. Gyermekkori, fiatal felnőttkori férfi szereplők ( apa, nagyapa, nagybácsi, keresztapa, férfi tanárok, szomszéd stb.) hozzánk való viszonyulásából felépül bennünk egy animusz, egy férfi kép amihez akarva akaratlan vonzódni fogunk felnőtt korunkban, de legalábbis a Férfi kiválasztásában fontos viszonyítási pont lesz. Befolyásolni fog ez a kép, minta minket akkor is, ha gondoskodó, hű apukánk volt és sajnos akkor is, ha lelépett már az előtt, hogy megismerhettük volna.


Ha tudatos életetet akarunk élni és nem a tudattalan mintázatok szerint akarunk működni és választásokat hozni, akkor fel kell térképeznünk milyen női és milyen férfi felmenői hagyatékok irányítják választásainkat. A robotpilóta üzemmód sodródó életet eredményez és sok fájdalmat hozhat magával.

Kívánom, hogy minél előbb vedd kezedbe életed irányítását és láss rá sémáidra.

4. Egyensúlyi női barátságokat, bizalmi kapcsolatokat építek. Én is kapok, nem csak adok. Tudom ki van a belső zónámban, s ki kijjebb és a szerint adok időt, figyelmet, energiát másoknak.


Nőként arra is hajlamosak vagyunk, hogy folyamatosan a gondoskodó, vigyázó, megmentői énünket működtessük, ezzel elvéve magunktól a lehetőséget, hogy igaz, számunkra is építő kapcsolatokkal vegyük körbe magunkat. Ha valaki csak elvesz tőlünk figyelmet, energiát, időt, de vissza nem ad, őt fontos egy olyan zónába helyeznünk magunkban, ahol persze szeretjük őt, de tudunk neki nem-et mondani, ha már sok számunkra.


A női egészségünk szempontjából elengedhetetlenül fontos a női szövetség és testvériség építése, a bizalmi kapcsolatok megélése, ahol elfogadásban, meghallgatásban részesülünk, ítéletmentesen közelítenek felénk, nem akarnak mindenáron tanácsot adni, jobban tudni.


Keress kérlek ilyen kapcsolatokat az életedben, legyen legalább egy ilyen személy az életedben, nőként nő, s az pedig még fantasztikusabb, ha közösséget találsz ilyet, vagy csoportot.


Ajánlom szeretettel:


Megoldás az is, ha Te magad építesz ilyen női közösséget, ahol nem érzed magad egyedül és sorstársakra találhatsz.

Ilyen a Dunakanyarban a Fonó, amit helyi nők támogatására hoztunk létre, s követendő példaként másolható.


5. Fejlesztem az érzelmi tudatosságomat. Érzelmeimet megtanulom hatékony módon felismerni, kezelni, kifejezni. Belső és külső körülmények, érzetek nem befolyásolják viselkedésemet pl. időjárás, ’éhes vagyok’, kudarcélmény. Hangulatomra lehet hatással, de a számomra fontos kapcsolataimat nem rombolhatja saját rossz közérzetem. Ez az önszabályozás, önfegyelem művészete.


Érzelmeinkről nem tanultunk sokat míg felnőtté váltunk. Nem volt szó erről a világról. Nem voltak érzelmi fejlesztő felnőttek körülöttünk (akinek volt az nagyon szerencsés), akik által meg tudtuk volna egészségesen élni a haragot, a dühöt, a félelmet, a dicsőséget, a sikert, akár a veszteséget. Ez azért fontos, mert így tud kialakulni egy egészséges önszabályozó mechanizmus az idegrendszerben. Ha sokszor kellett elnyomnunk érzéseinket, sokszor helytelenítették vagy büntettek miatta vagy szimplán elbagatellizálták vagy akár túlreagálták, könnyen alakulhatott ki bennünk az állandó üss vagy fuss, támadó vagy védekező reakció belső vagy külső konfliktusok idején.

Ami pedig sem ember szinten nem visz minket előrébb, de nőként csak veszíthetünk vele.


Ha szeretnéd tudni mi a további 5+1 kulcsfontosságú lépés boldogságod eléréséhez, gyere el a most vasárnap megrendezésre kerülő Nőként boldogan - online nőnapi workshopra, ahol ezeken a pontokon lépésről lépésre megyünk át együtt játékos, élmény alapú program keretein belül. Az est végére mindenki tudni fogja, hogy mi számára a következő lépés boldogsága eléréséhez.


Ha pedig holnap, azaz 2021.03.04-én jelentkezel , akkor csatlakozol villám játékunkhoz!


Ha holnap jelentkezel a workshopunkra, akkor Te lehetsz a 3 db rajzelemzés egyikének szerencsés nyertese.

Ne maradj le! Regisztrálj csütörtökön Nőnapi workshopunra, hogy tied legyen az ajándékok egyike.
Várlak szeretettel,

Anitacoaching, párkapcsolati tanácsadó, mentálhigiénés szakember, lifestyle coach, önismeret, Alkotó Királynők, házassági tanácsadás, önismereti csoportok, önfejlesztés, életviteli tanácsadás, párkapcsolati coach, művészetterápia, ReconnAction


79 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page